joi, 15 mai 2008

Studiul 7 - Atitudini de neinteles

  • S - Iisus a dus o viata presarata cu contradictii si atitudini de neinteles. Cu toate acestea viata Lui a fost sfanta si nepatata. Sa nu ne poticnim si sa ramanem cu prima impresie ci sa studiem principiile din spatele atitudinilor Lui de neinteles.
  • D - Aparent Iisus si-a desconsiderat parintii si a dat dovada de iresponsabilitate. Dar nu a fost deloc asa. Vina era a parintilor care fusesera iresponsabili si nu avusesera grija de El. Iisus, inca de la o varsta frageda, si-a dat seama ca este Fiul lui Dumnezeu si ca are o chemare inalta. Cu toate ca era "mai mare" decat parintii Lui, El a fost ascultator si supus. Nu a existat niciodata pe pamant un copil mai ascultator de parinti decat a fost Iisus.
  • L - "Maniati-va si nu pacatuiti, sa n-apuna soarele peste mania voastra" (Efes. 4:26) Mania lui Iisus a fost indreptatita. S-a maniat pentru ca templul era profanat si a procedat corect. Daca ne maniem pentru o cauza nobila nu pacatuim. Mania sfanta este acea manie care este canalizata impotriva pacatului nu impotriva pacatosului.
  • M - Iisus a respectat proprietatile oamenilor. A adus prejudicii materiale mari acelor sateni (care au pierdut toata turma de porci), dar prin aceasta i-a binecuvantat spiritual. A fost un dus rece menit sa-i trezeasca la realitate. Lectia pentru noi este sa nu iubim mai mult lucrurile pamantesti decat cele ceresti. Orice proprietate si avutie de pe acest pamant este a lui Dumnezeu. Sa nu iubim binecuvantarile materiale ci pe Acela care ni le-a dat!
  • Mi - La prima vedere Iisus a fost indiferent fata de Ioan Botezatorul. Ar fi putut sa-l scape din inchisoare sau macar sa-l viziteze pentru a-l intari, dar n-a facut-o. L-a lasat sa bea paharul martirajului pentru a fi un exemplu pentru cei care urmau sa fie si ei martirizati. Dumnezeu ne da si noua paharul suferintei pentru a straluci pentru cer. Prin suferinta suntem intariti si facuti dupa chipul lui Hristos.
  • J - Iisus a stat in compania oamenilor respinsi de societate dar nu s-a asociat cu ei. Ne-a aratat prin aceasta ca Dumnezeu uraste pacatul dar il iubeste pe pacatos. Scopul Lui era sa vindece oile pierdute ale lui Israel de boala pacatului.
  • V - Iisus n-a ajuns la inima oamenilor tinandu-le predici sau vorbind despre doctrina. El se ingrijea de nevoile lor, ii vindeca pe cei bolnavi, ii incuraja pe cei descurajati, era milos fata de cei pacatosi, intr-un cuvant ii iubea pe toti fara partinire si astfel ajungea la inima lor.

Niciun comentariu: