joi, 22 mai 2008

Studiul 8 - Cum a trait El

  • S - Iisus ne-a iubit atat de mult incat a indurat cele mai mari chinuri sufletesti si fizice posibile. Stransa Lui comuniune cu Dumnezeu Tatal a fost cheia succesului in lupta cu ispitele celui rau. Noi nu vom fi incercati niciodata atat de mult cum a fost incercat Iisus.
  • D - De la nastere pana la varsta de 30 de ani, Iisus a stat intr-un con de umbra. Exceptie face episodul in care Iisus dovedeste o cunoastere a Scripturilor si o spiritualitate iesite din comun pentru un copil de 12 ani. In timpul acestor 30 de ani Iisus a umblat cu Dumnezeu si s-a pregatit pentru lucrarea care-I statea in fata. Relatia neintrerupta de comuniune cu Dumnezeu Tatal a fost secretul succesului lucrarii lui Iisus pe pamant. Fara o relatie autentica cu Dumnezeu, zi de zi, nu putem birui ispitele celui rau si nu ne putem forma un caracter bun pentru Cer.
  • L - Iisus a fost incercat timp de 40 de zile in pustie. A fost asaltat in mod neintrerupt de Satana cu toate ispitele posibile. Postul din pustie a fost necesar pentru reinnoirea puterilor spirituale. Avem nevoie si noi, atunci cand incepem un nou episod din viata noastra, de post si rugaciune, pentru a primi putere de la Tatal Ceresc.
  • M - Iisus petrecea foarte mult timp in rugaciune. Uneori petrecea toata noaptea in rugaciune si comuniune cu Dumnezeu Tatal. Rugaciunea era pentru Iisus un obicei zilnic iar atunci cand urmau evenimente importante timpul petrecut de Iisus in rugaciune era considerabil marit. Puterea si taria lui Iisus venea din rugaciune. Daca El care a fost fara pacat a avut nevoie de rugaciune cu atat mai mult noi, pacatosii, avem nevoie de rugaciune.
  • Mi - Tinta principala a lui Iisus era sa implineasca misiunea pentru care venise in lume. De aceea lucra cu ravna in fiecare zi ca sa duca la bun sfarsit lucrarea pe care o avea de facut. Strabatea in fiecare zi distante lungi si obositoare, propovaduia Evanghelia, vindeca oamenii, se ruga mult, dormea putin. Nu avea timp nici sa manance pentru ca "mancarea" Lui era sa implineasca voia Tatalui. Tot acest sacrificiu zilnic a fost facut din iubire pentru noi.
  • J - Sa traim cum a trait Iisus. Aceasta inseamna sa nu ne lasam coplesiti de ingrijorari, sa nu muncim peste masura, sa nu ne distragem privirea de la tinta prin distractiile acestei lumi, sa avem o legatura stransa cu Dumnezeu. Sa umblam cu Dumnezeu cum a umblat Enoh. Umblarea cu Dumnezeu presupune consecventa, lupta pana la sange cu pacatul, capacitatea de a o lua de capat in cazul caderii, teama de Dumnezeu. Umblarea cu Dumnezeu este chiar procesul sfintirii prin care toti trebuie sa trecem. Umblarea consecventa cu Dumnezeu este pasaportul de intrare in Imparatia Cerurilor.
  • V - Privind la viata lui Iisus suntem transformati. Meditand la jertfa Lui suntem insufletiti de dragostea Lui. Iisus a trait o viata perfecta in ciuda incercarilor repetate ale diavolului de a-L face sa greseasca. Iisus a trait o viata de slujire si nu s-a lasat deloc descurajat de soaptele Satanei. In aceasta lume a pacatului sortii ne sunt potrivnici. Cu toate acestea, putem birui in lupta vietii daca il lasam pe Hristos la carma "corabiei" noastre.

Niciun comentariu: