joi, 29 mai 2008

Studiul 9 - Duiosia iubirii Lui

S - Iisus era profund indurerat cand vedea oameni care sufera. Cu duiosie se apropia de orice om in suferinta si ii alina suferintele. Niciodata nevoile Lui nu erau mai importante decat nevoile celorlati.

D - Iisus a iertat chiar pacatele cele mai grave. In conformitate cu legea mozaica, femeia prinsa in adulter trebuia omorata. Iisus insa, nu a condamnat-o ci a iertat-o si a incurajat-o sa-si schimbe viata. Domnul Hristos ne spune si noua: "te iert, du-te si sa nu mai pacatuiesti!". Cu cat continuam sa ne complacem in viata de pacat, cu atat mai greu ne va fi sa ne smulgem din ghearele Satanei. Pacatul repetat erodeaza capacitatea de impotrivire. Cu cat continuam pe acest drum cu atat vom deveni mai fara putere.

L - Doar copiii vor avea parte de Imparatia Cerurilor: cei ascultatori, cei increzatori, cei neajutorati, cei smeriti, cei dependeti in totalitate de Tatal lor ceresc. Daca nu ne transformam in niste copii cu nici un chip nu vom primi viata vesnica. Imparatia Cerurilor are urmatoarea inscriptie la intrare: "doar copiii au voie sa intre".

M - Majoritatea jucam rolul Martei in povestea vietii noastre: prea multa munca, prea multa ingrijorare pentru cele vremelnice, prea multe regrete, tot timpul ocupati cu orice altceva in afara de lucrurile cu adevarat importante. Ce atarna mai greu in balanta activitatilor? Dumnezeu sau Eul nostru? Slujirea altora sau munca pentru satisfacerea propriilor pofte? Rugaciunea si studiul sau distractia?

Mi - Iisus a iubit atat de mult pe vrajmasii Lui incat a avut puterea, pe cruce, sa se roage pentru ei si sa doreasca ca ei sa fie iertati. Perfectiunea in dragoste este, nu sa-i iubesti pe cei ce te iubesc, ci sa-i iubesti pe cei ce te urasc si-ti doresc raul.

J - Dumnezeu a fost rabdator cu poporul Israel si le-a acordat sanse peste sanse ca sa se intoarca inapoi de pe calea lor gresita. Dumnezeu are rabdare cu noi, ne ofera o multitudine de ocazii ca sa ne indreptam, intr-un cuvant, face tot ce e posibil ca sa ne salveze. El si-a facut partea, totul depinde de noi si de alegerile pe care le facem in fiecare zi. In viata de credinta nu exista stagnare, ori urcam ori coboram. Micile alegeri pe care le facem in fiecare zi vor determina destinul nostru vesnic.

V - Adevarul este o sabie cu doua taisuri. Mantuitorul avea mare grija cand vorbea oamenilor, manuia cuvintele astfel incat ele sa fie datatoare de speranta si viata, spre zidirea celor care le ascultau. Vorbea cu blandete si iubire. Chiar cand mustra pe cineva o facea cu duiosie, avand scopul de a incuraja o schimbare de comportament. Trebuie sa fim atenti la cuvintele noastre, sa gandim de doua ori inainte de a vorbi, ca nu cumva sa jignim sau sa descurajam, ci sa zidim, sa apreciem si sa incurajam.

Niciun comentariu: