vineri, 6 iunie 2008

Studiul 10 - Semnificatia mortii Lui

  • S - Hristos a venit pe pamant nu ca un imparat, ci ca un rob, nu ca un stapan, ci ca un slujitor. A venit sa se umileasca si sa slujeasca oamenilor. A venit sa moara pentru prietenii Lui, pamantenii razvratiti si pacatosi.
  • D - Singura cale de salvare a omenirii era ca Iisus sa moara. Pacatul este atat de hidos in structura lui incat nici o alta jertfa nu ne putea salva. Dumnezeu, in iubirea Lui, a pregatit planul mantuirii mai inainte ca primii nostri parinti sa pacatuiasca. Scopul suprem al vietii lui Iisus pe pamant era sa moara ca jertfa inlocuitoare pentru noi.
  • L - Iisus nu a murit datorita durerilor si ranilor fizice, ci a murit datorita greutatii tuturor pacatelor omenirii. Pacatele noastre au facut ca inima lui Iisus sa se sfasie literalmente. Prin orice pacat in care ne complacem continuam sa il rastignim pe Iisus. Nu ar trebui sa acuzam pe nimeni de nimic deoarece noi suntem ucigasii lui Iisus prin viata noastra pacatoasa.
  • M - Prin moartea Lui inlocuitoare si rascumparatoare am fost salvati. Daca Iisus nu murea in locul nostru, rasplata noastra era moartea vesnica. Doar Iisus putea muri ca jertfa rascumparatoare pentru noi. El a platit pretul pacatelor noastre pentru ca noi sa avem cale libera spre viata vesnica.
  • Mi - Noi meritam manifestarea indreptatita a maniei lui Dumnezeu. Iisus insa a luat aceasta pedeapsa asupra Lui si astfel am fost indreptatiti inaintea Tatalui. Totodata, Iisus a refacut legatura intre Dumnezeu si oameni, a adus impacarea. Prin jertfa Lui primim haina neprihanirii care inlocuieste haina noastra manjita de pacat.
  • J - Oricat de buni am fi, nu am putea niciodata sa ajungem la inaltimea staturii plinatatii lui Hristos. De aceea nu trebuie sa ne chinuim sufletele degeaba, prin multitudinea faptelor noastre bune nu putem castiga nici macar o farama de mantuire. Oricat de buni am fi, nu vom ajunge niciodata la perfectiune. Sfintenia o primim in dar la Cruce.
  • V - Pe Cruce Iisus a biruit fortele raului si astfel noi putem trai cu speranta mantuirii. Suntem asigurati prin victoria Lui ca Satana va fi nimicit alaturi de toti supusii lui (ingerii cazuti si oamenii care nu au acceptat darul mantuirii), pacatul nu va mai aparea niciodata, ispasirea nu va mai fi repetata si va urma o vesnicie plina de armonie. Tot ce a fost rau va fi aruncat in marea uitarii si o bucurie vesnica va incununa capul celor mantuiti. Universul va fi in deplina siguranta, razvratirea nu-si va mai arata coltii vreodata.

Niciun comentariu: