vineri, 13 iunie 2008

Studiul 11 - Puterea invierii Lui

  • S - Mormantul gol reprezinta marea speranta a tuturor crestinilor. Mormantul gol inseamna ca aceasta viata nu este totul si moartea nu e finalul. Moartea reprezinta doar inceputul. Speranta invierii trebuie sa ne insufleteasca in orice activitate, in orice incercare, in orice suferinta. Boli, dureri, pierderi, esecuri, moarte - toate vor avea un final.
  • D - Invierea lui Hristos este esenta crestinismului. Fara Inviere, Crucea n-ar avea nici o valoare iar A Doua Venire ar fi doar o poveste de adormit copiii. Fara inviere viata aceasta ar fi fara sens.
  • L - Invierea reprezinta biruinta totala asupra mortii si pacatului, incununarea tuturor sperantelor crestinismului. Hristos a deschis calea vesniciei prin invierea Sa. El a inviat si tine mana intinsa spre toti cei care doresc sa mearga pe urmele Lui: intai viata pamanteasca trecatoare, apoi viata cereasca vesnica; intai suferinta si tristetea, apoi pacea si fericirea; intai moartea inspaimantatoare, apoi invierea in neputrezire.
  • M - Invierea a facut posibila aparitia bisericii lui Hristos. Fara inviere, n-ar fi aparut crestinismul, iar lumea ar fi fost cufundata pentru totdeauna in cel rau. Fara inviere, invataturile lui Hristos ar fi fost zadarnice. Este imposibil ca invierea sa fie doar o poveste frumoasa. Nimeni nu si-ar pune viata in primejdie spunand niste minciuni. Urmasii lui Hristos au fost atat de statornici in credinta lor incat au baut tot paharul suferintei si rusinii, au preferat mai degraba sa moara decat sa renunte la speranta invierii in Hristos.
  • Mi - Moartea si invierea lui Iisus reprezentau tema centrala a propovaduirii apostolilor. Primii crestini predicau cu indrazneala si putere credinta in Iisus cel rastignit si inviat. Daca invierea nu ar fi fost autentica, apostolii n-ar fi fost atat de indrazneti in propovaduirea Crucii. Dar, stiind ca viata lor trecatoare nu putea fi pusa in balanta cu viata vesnica, mergeau inainte fara frica si propovaduiau, in ciuda tuturor piedicilor si cu orice risc (chiar cu riscul pierderii vietii).
  • J - Cum ar trebui sa traim aceasta viata avand in vedere invierea? Nu trebuie sa traim cu povara pacatelor toata viata, Iisus a luat asupra Lui povara aceasta. De aceea trebuie sa traim liberi de orice povara sufleteasca, fara regrete, fara ingrijorari, cu pofta de viata si entuziasm. Viata vesnica incepe aici, pe pamant. Sa traim ca si cum deja am fi primit-o in dar.
  • V - Iisus are putere asupra mortii. Iisus are puterea sa invie pe cei care au murit cu speranta invierii. Totodata El are puterea sa ne "invie" la o noua viata, o viata care este pregustarea vesniciei.

Niciun comentariu: