joi, 26 iunie 2008

Studiul 13 - El vine iar, ca Rege si Prieten

  • S - A Doua Venire este speranta crestinilor de pretutindeni. A Doua Venire inseamna sfarsitul mortii, durerilor si necazurilor pentru cei care vor fi la dreapta Pastorului. Sfarsitul lumii este vazut cu teama de majoritatea locuitorilor pamantului. Frica indusa de toate scenariile hollywoodiene n-ar trebui sa-si gaseasca salas in inimile noastre. Venirea lui Hristos va fi un eveniment maret, plin de splendoare si de bucurie. Nu trebuie sa le inducem oamenilor frica de sfarsitul lumii. Frica nu conduce decat la o pocainta falsa, neautentica (frica de pedeapsa).
  • D - Mileritii erau insufletiti de entuziasm, nerabadare si inflacarare cu privire la venirea lui Iisus. Ei renuntasera la orice lucru lumesc si inima lor batea doar pentru Printul ceresc. Au avut o credinta atat de mare ca Iisus va reveni in 1844 incat dezamagirea a fost crunta. Avem si noi acelasi entuziasm ca milleritii? Sau am prins radacini in aceasta lume si am dori daca se poate sa amanam cat mai mult Venirea lui Hristos?
  • L - Fara indoiala ca Ziua Domnului va fi nu numai o zi a bucuriei ci si o zi de mare stramtorare, o zi plina de evenimente stiintifico-fantastice. Haosul, distrugerea si spaima vor fi depline. Nimeni nu si-ar dori sa fie in ceata nelegiuitilor in acele momente.
  • M - In acea zi mareata vor exista doua categorii de oameni: cei care vor privi cu indrazneala si bucurie spre ceruri vazand izbavirea mult asteptata si cei care vor avea capetele plecate de rusinea pacatelor neiertate dorind mai degraba sa moara decat sa vada pe Imparatul Slavei.
  • Mi - Aspectele importante pe care trebuie sa le avem in vedere sunt: nu trebuie sa ne fie frica sau sa ne ingrijoram de nimic, trebuie sa alungam naivitatea si sa ne pazim de amagiri, Revenirea lui Hristos va fi un eveniment cosmic cu vizibilitate sporita pentru orice ochi din acest Univers, vor exista semne nemaipomenite sus in cer si jos pe pamant, data si ora exacta a Adventului este cunoscuta doar de Dumnezeu, evanghelia lui Iisus va ajunge la orice ureche si va sluji de marturie. In ciuda avertizarilor si semnelor, revenirea lui Iisus va fi extrem de surprinzatoare si neasteptata pentru majoritatea oamenilor, chiar si pentru asa-zisii asteptatori.
  • J - Prima Venire ar fi inutila daca n-am avea parte si de A Doua Venire. Prima Venire ne ofera siguranta ca va exista cu siguranta si A Doua Venire. Sa nu ne poticnim si sa nu ne pierdem speranta, Hristos va reveni cu siguranta, asa cum El a promis.
  • V - "Eu vin curand" a fost declaratia lui Iisus, menita sa-i tina in garda pe urmasii Lui de-a lungul veacurilor. Ce inseamna "curand"? A Doua Venire este mai aproape decat credem: se va produce ori in timpul vietii noastre ori la finalul vietii noastre. Cei care mor in Hristos vor deschide ochii in clipa urmatoare (pentru ei moartea este insesizabila) si vor vedea cu ochii lor rasplata de veacuri promisa.

Niciun comentariu: